Min første blog!

Hej

kære læser. Her er min første blog. Jeg har i mit liv rejst og rejst og rejst, over 30 lande, ikke jorden rundt, men den ene vej til Los  Angeles mm og den anden vej til Shanghai mm, og nu vil skrive en slags dagbog om, hvad jeg gør og ikke gør undervejs.

Min første blog er om en bilturen i denne påske til Milano, en tur, jeg har taget uendelig mange gange siden 1988, hvor jeg dødsensangst kørte derned i vores lille VW Polo og kørte rundt bl.a. inde i Galleria i Milano i bilen. Så meget man kunne i de gamle dage, hvor vejret i følge en ven også var bedre 🙂

For første gang nu med en trailer. Først fornylig opdagede jeg, at vores bil har en trækkrog. Den er gemt under bilen, og den kommer frem når man trækker i en arm i bagagerummet. Jeg kalder det en “københavnkrog”, for herovre skal man ikke skilte med, at man har en trailer. Nogen kalder det en Rungstedkrog, men jeg er københavner.

Jeg har straks slået turen op på Facebook, på italy.dk, på “danskere i Italien” ( og nu her) for at se, om nogen ville have noget med. Er der en læser, der skal have noget derned, så sig til, men hurtigt!

Første punkt er, at vi kører over Jylland fra København. Det virker dumt, men det er 300 kr billigere hver vej. Færgen koster 1.035kr som normal pris, men kun 735kr som medlem af SMILE, Scandlines klub. Jeg måtte lave en profil og melde mig til , fordi kun som medlem kunne jeg se prisen. Hvorfor er hjemmeside sådan? Men noget af en rabat! Broen koster kun 365 (med trailer), og der er 145 km længere over Jylland. Bilen kører 17 km/l, så den bruger 8,5 liter til 8,31kr/l = 70 kr for 145 km. Altså 70+365=435 kr, dvs 300 kr mindre end med færgen. Da vi skal begge veje, sparer vi 600 kr på den omvej. Bare der snart kommer en bro til Tyskland! Eller bedre, bare broen snart bliver gratis! Danmark kunne lave et motorvejskort som Tyskland, og så gøre broen gratis. Så vil vi forbinde Danmark!

Ulempen ved omvejen er selvfølgelig, at vi skal køre 145 km længere! Det er hurtigere med færgen, hvis man kommer tæt på afgangen, men langsommere, hvis man kommer tæt efter afgangen! Men nok trods alt bedre at tage færgen, det indrømmer jeg, men 600 kr vil jeg gerne spare!

Med det på plads, skal vi til at pakke. Derned skal der ikke meget med, jeg planlægger at køre med bagklappen vandret for at spare diesel.

Nok for nu. Min første blog, jeg er spændt på, om der overhovedet kommer læsere 🙂

 

Reklamer

4 thoughts on “Min første blog!

Add yours

 1. Jeg læser flere rejseblogs også om Italien
  Jeg bruger travelpod -se vores rejse i Italien i autocamper
  www .travelpod.com/travel-blog/slagelse4578/4/tpod.html
  Har været på tur sept- nov og nu mar
  Lige nu mellem Napoli og Rom

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: