BLOG fra motorvej, første rejsedag

 

Nu er vi så kommet afsted. Efter lidt snak om traileren er den nu afleveret til den venlige udlåner, vi har istedet aftalt at smide RIGTIG meget væk i stedet for at flytte det hjem. Hvor det så ville fylde op!

Det er ligesom rejsen nu, hvor jeg skriver fra passagersædet, mens vi kører sydpå gennem Jylland. Vi ved alt om at rejse supereffektivt, men det er ikke altid, at vi gør det alligevel. Vi nåede til at se traileren hentet og parat til afgang, før vi fandt ud af, at det nok var bedre uden den trailer op over Alperne! Og så pludselig at beslutte os for et puristisk livssyn og smide væk! Man gemmer også på alt for meget, se fremad!

Hvor rejsen heller ikke er supereffektiv, det er med mit forklæde. Hvor er forklædet f.eks.? Det ligger, strøget og glat, på stolen, det manglede at blive båret helt ud i gangen. Regel nr 1 ved vores afgange er, at hvis en ting IKKE er kommer HELT ud i gangen/entreen, så bliver den glemt. Pas, bilnøgler, penge, alt er blevet glemt på stolen lige indenfor i stuen. Det værste i den henseende var, da jeg kom helt over til børnehaven uden børnene, de var derhjemme. Som sagt, ALT bliver glemt i afgangens angst.

Vi har ellers nogle dejlige forklæder, som holder skjorter og bukser rene på ture, og som fungerer som servietter til at tørre fingre, mund og briller mm i. Råd nr. 1 på rejser: Tag et forklæde med til alle! Det har vi så ikke selv gjort denne gang! Men jeg har et reserveforklæde i Italien! Forklæder er også tæpper, hvis de er tykke og store nok! Hav altid et forklæde i bilen!

Men jeg fik dog gjort noget godt! Espresso-americano var med i et forvarmet termokrus og i den smalle termokande, der passer til kopholderen! Forvarmer jeg krus og kande, kan  kaffen sig varm i op til 4 timer! Og kaffe er RIGTIG dyr på de tyske autobahner, skulle jeg hilse fra Kasper Bogholder og sige! Faktisk er det min nærighed, der får mig til at huske kaffen, vi skal ikke have mere kaffe i dag, og i morgen på hotellet er der ofte gratis kaffe til rejsen. Super!

Men vi er altså kørt uden trailer, og godt det samme, den er ikke nem, og slet ikke nem baglæns.

Bilen er på autopilot på kun 100 km/t. Det giver et fantastisk lavt forbrug, 17 km/l i en seks-cylindret bil med 320 heste og en topfart et ukendt antal km over 220, hvilket jeg nok aldrig kører igen, og slet ikke på autopilot! Vi skal desværre spare rigtig meget for tiden, i stedet ser jeg nu med foragt på Porscherne hernede 🙂

Jeg fyldte op i København og der er nok diesel i tanken til 1013 km tilbage i tanken, og der er 1218 km til vores endemål. Vi har allerede kørt ca 452 km med fuld tank, vi skal ikke stoppe, før vi kan se Alperne, det er lige før, at vi kan komme helt til vores sted ved Milano. Vi kørte fra København 13:10, vi nærmer os Hamborg med alt vejarbejdet. Et andet godt råd er, at man skal holde sig fra vejarbejdet ved Hamborg. Vejarbejde findes ved at google en rute, så viser ruten gult, hvor der er vejarbejde, så kan man se, om der er brugbare alternativer, eller man kan holde ferie ved en sø i Tyskland, så er der heller ikke så langt at køre, og vandet er sikkert renere end i Italien.

Det med Hamborg! Vi kommer en time senere, end vi plejede, da vi både kørte hurtigt og tog færgen. Men 300 kr rigere. Kan det svare sig? Hvis man har de nye tiders skjulte frynsegode, nemlig gratis brændstof også på ferier, så skal man selv betale færgen (735 kr) men firmaet betaler broen, så vil man spare ikke blot 300 kr, men hele 735 kr.

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: