Hvordan man når flyveren i Kastrup

Hvordan man kommer gennem en lufthavn og til flyveren, og hvordan man misser både flyet flyet og ertsatningen. ( Og denne blog kommer om nogle dage, det blev for langt!)

Lad mig starte med succeshistorien.

TIP1: For det første er metroen til lufthavnen et must, glem alt andet, glem taxaer, egne biler, tag metroen. Så er det sagt!

TIP1a: Eneste undtagelse er, hvis man kommer med tog til hovedbanegården, så tager man Malmøtoget, men det er upræcist og kører sjældnere. Men det kører, læg ½ time til eller mere på rejsetiden.

Succeshistorien her er et rejsekort. Alt andet er dumt, det er alternativer, der får dig til at misse fly og erstatninger.

Rejsekortet er dog stadig, efter min mening, idiotisk. Det er for nørdet. London har et fungerende rejsekort, der bor 10 millioner derover, men neej, vi skulle lave et bedre. Resultatet er f.eks, at vi skal checke ud, at vi skal huske det, og at der nu er lavet nye tiltage, der skal fjerne fejl. Det er nemlig så mange, der glemmer, at der nu er en app (Check Udvej), der refunderer. Det fungere stort set sådan: Du stormer ud af metroen og glemmer at checke ud. I sikkerhedskøen kan du så checke ud, rimelig smart!

TIP2: Udover at komme hurtigt ud i lufthavnen, så sparer man tid ved at have boardingpasset i telefonen, iPhone hedder appen Wallet, Google må have noget lignende! Så checker man hurtigere ind i sikkerhedskøen, og så har man telefonen i hånden, når man skal checke ud af metroen J.

Sikkerheden virker latterlig. Men vi tror og håber alle, at terrorister så vil vælge en lufthavn med mindre sikkerhed, f.eks. i Ægypten, hvor man stadig kunne vandre forbiu sikkerheden med store vandflasker. Københavns Lufthavn offentliggøre ventetiden, men hvor? Jeg har fundet den sider, hvor de siger de gør det, men jeg har ikke fundet ud af, hvor det står på hjemmesiden. Måske det er taget ned igen. Men der er længere kø tidligt om morgen, når alle forretningsfilk og ferierejsende skal af sted.

Men ligemeget, du er sent på den og skal forbi sikkerhedskontrollen. Lad os lade som om, at der er en lang kø, og du skal igennem, dit fly har stort set final call for passengers. Desuden har du kun håndbagage,dvs. at selvom du har checket ind hjemmefra, så flyver flyveren. Dette er så TIP3: Hvis du har checket bagage ind, flyver den ikke! Den venter til sidste øjeblik, det giver mindst 15 min.

Men nu er du ved køen, og du skal vide, at kun én person er ansvarlig, og det er dig. Det er ikke en ansat i et hvilket som helst firma eller de andre passagerer med smykker og langsomme udlændinge. Du er ansvarlig, og derfor har du fået tildelt særlige rettigheder af de vise mænd. Du kan nemlig springe køen over nu, hvor du ellers vil miste dit fly. Her er derfor TIP4: Du siger til den ekstra checkin, der er før sikkerheden, at du er alt for sent ude. De vil så lukke dig ind i den hurtige kø for forretningsfolk, og i denne kø springer du simpelthen alle over. Du går op forrest og er høflig og ydmyg, siger højt på dansk og engelsk, at dit fly går om et kvarter, at du gerne vil hurtigt igennem. Hvem vil ikke sige ja? alle de andre, udover altså dig og mig (hvorfra tror du, at jeg ved det her?) har jo tid nok. Herregud, du sinker jo ingen.

TIP5: 90% af alle (herre-)sko har stål i læsten dvs under dine fødder. Rejs i andre sko, ikke disse, TIP5A: f.eks.hyttesko, som du kan tage af i flyveren f.eks. TIP6: Pak sådan, at du kan komme igennem scanneren nemt. Hav dine toiletsager i en solid plastpose med en plastzip til at lukke med, stjæl toiletsager fra hoteller, så du har små sæber, tandpastaer, få charmeret dig til prøver fra parfumerierne, så du har aftershave eller parfume, cremer osv i små beholdere. Hav din tablet/pc i yderste lomme, og pas på, når du tager den ud, læg den ikke ovenpå bagagen, men i en kasse eller direkte på transportbåndet. Det skal nok gå! Tøm lommerne, og er du ikke forrest, så gør det før du kommer helt frem. TIP6a: Hav en plastpose til lommeindholdet, pung, telefon, nøgler osv.

TIP7: Husk hjemmefra at putte en fuldstændig fladklemt plastflaske ned i din bukselomme. Du scannes kun for metal, hvis den er i din kuffert, bliver den set BONUSTIP76A: Hvis du er en smart, slank og smuk kvinde, så kan du ikke have fuldstændig fladklemt plastflaske i nogen lomme på dine bukser. Der vil ikke være plads til noget, og desuden vil alle tolderen glo på din r*v, så der kan du ikke have den. Derfor dette bonustip: Placer omhyggeligt under den fuldstændige fladklemte plastflaske lodret, så ligner den et eller andet ubestemmeligt tyndt, ikke sort som metal, og den går stort set altid.

TIP8 fortsat: Så er du igennem, og du skal lige lokkes igennem den store butik, glem den og glem tilbuddet om vand til 3 x benzinprisen, nej for du er smart, du er på vej ud til din billigrejse med Easyjet og på den finger, lige efter den sidste kiosk, er der toiletter med vandhaner til at fylde den fuldstændig fladklemte plastflaske op med dejlig og rigtigt postevand, sandsynligvis enten 100% identisk med købevandet til 3x benzinprisen, eller mere sundt og rent, og det er i hvertfald 900 gange mere miljøvenligt.

Så nu er du på vej ned til Easyjets terminal laangt væk. Dette er ikke tilfældigt, SAS har forlangt, at Easyjets passagerer skal generes. De tror ligesom flertallet på Københavns Rådhus, at det hjælper at være måske ikke direkte ond, det overlader vi til muslimerme og måske Donald Trump, men i hvertfald irriterende. Lige, men stadig på den forkerte side af den tynde linie i sandet, hvor de gode skilles fra de, ja, onde, der finder vi SAS, der har gennemtrumfet den lange finger, ak ja, men nu er du ude ved køen; Du er reddet, hvis køen er synlig. Er køen ved dit fly væk, så nåede du måske ikke flyveren, men løb videre, selvom Easyjet vil have folk ind i god tid, lader de stadig folk komme ind i flyet, hvis man er der før afgangstid ( se TIP2: Med indchecket bagage når du flyveren, ikke fordi Easyjet er gode, eller andre flyselskaber, men fordi det er besværligt at tømme flyveren for at finde din kuffert. Jeg er kommet ¾ time for sent i Gatwick, fordi jeg havde to overvægtskufferter checket ind. Hvordan jeg kunne komme så meget for sent, efter at have checket bagagen ind rettidigt , vil jeg ikke komme ind på, men lad mig nøjes med at sige, at det er en del af mine erfaringer bagved denne lille blog.

Tillykke, du nåede flyveren!

Undervejs har du kun betalt for en metrobillet med rejsekortet, du har fået gratis vand, og kan komme gratis frem udne at skulle betale for noget i flyveren.

Nu til staklen, der gjorde alt forkert! Og nej, det bliver en anden dag. Sorry, til dig der havde glædet dig til alle andres fejl J

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: